Benvinguts i benvingudes a Martí Tirorí!

 

Què és Martí Tirorí?

En Martí Tirorí, per aquells que encara no la coneixeu, podreu trobar tota la informació que necessiteu sobre les danses amb més tradició viva de tot el País Valencià, les úniques danses plenament participatives i profanes. Les danses de Callosa d'en Sarrià, que se celebren els dies 25, 26 i 27 de Juliol cada any en aquesta població de la Marina. Espere que gaudiu molt d'aquest web i que ens vegem a la plaça de l'Església l'any vinent.

Aquesta pàgina no està acabada del tot, encara falten imatges, les lletres i cançons en MP3 de les Danses de Sant Jaume. Si creieu que falta algun pas o alguna informació històrica que cregueu d'interès, comuniqueu-nos-ho de seguida.

Si vos agrada aquesta pàgina, afegiu-la a la carpeta "Favorits" prement Ctrl+D.
 

Pau Climent i Pérez - Webmàster de Martí Tirori

 

Nou període i nou allotjament

Estimats cibernautes, callosins i callosines, sent molt el període d'inactivitat, que s'ha allargat ja massa. La pàgina necessita moviments, canvis i més activitat, sent molt no haver estat ací. Encetem doncs, un nou període, on espere canviar algunes coses, com és tindre un llibre de visites propi, o pujar alguns fitxers que tots ansieu, com nous MP3, o enllaços a vídeos en YouTube (qui em diria a mi, quan vaig crear la pàgina, que YouTube "baixaria" del món de les idees a aquest món tangible).

Per un altre costat dir-vos, que hem canviat d'allotjament, i per tant, d'adreça URL. Apunteu-vos aquesta nova adreça en els vostres navegadors.

 

Estem d'enhorabona!

El portal web Martí Tirorí ha sigut guardonat amb el premi a la promoció de la cultura popular en els 1ers Premis Jaume I organitzats pel Casal Jaume I de Benidorm, i que se celebraren la nit del dia dotze de maig a l'Hotel Madeira d'aquesta ciutat. A l'acte acudiren no només destacats membres de la cultura de la nostra comarca, sinó també de fora d'aquesta. La llàstima va ser no haver pogut estar allà per recollir el premi, gràcies Eugènia.

Una vegada més, vull aprofitar per agraïr totes les col·laboracions rebudes per part de molts callosins i callosines, però també de gent d'altres pobles i ciutats que han ajudat, bé directament, bé mitjançant els seus missatges de recolzament; a la creació i difusió d'aquest portal.

Encara falta feina per fer, però veient com és rebuda la nostra iniciativa, ens sentim encoratjats a continuar endavant amb la nostra tasca. Ja preparem nous continguts per millorar aquest web. Això sí, hauran d'esperar al Juliol. Tingueu paciència que tot arriba.

Pau Climent i Pérez - Webmàster de Martí Tirori

 

Notícies anteriors

Novetat (06/07): S'ha pogut recuperar el fitxer sonor de la versió en dolçaina de les danses. Només falta, pertant, el vídeo de les danses, però ja està en camí.

Novetat (17/09): Som útils! Una gent de Vilanova i la Geltrú (a la comarca del Garraf, en Catalunya), ha decidit visitar Callosa per conéixer més a fons les danses de Sant Jaume, (entre d'altres aspectes culturals del nostre poble) després d'haver visitat aquest web. Hom s'alegra que la feina que fa servisca per donar a conéixer la cultura callosina arreu. Espere que l'estància d'aquestes dues persones a Callosa siga d'allò més enriquidora. I que tornen ben prompte!

Novetat (08/09): Ja està disponible la música de les Danses tocada per la Rondalla i en format MP3 per a descarregar. Aneu a l'Àrea de Descàrrega.

Novetat (04/09): La Regidoria de Festes de Callosa d'en Sarrià accepta carregar amb les despeses del registre del domini d'aquest espai web. El nom encara està per triar.

Novetat (21/08): Hem recopilat una xicoteta biografia d'un dels personatges més carismàtics de les danses, Rosa Cortés-Marcó, La Marcona. Podeu trobar-la en l'apartat de Documents, o fent clic ací.

Novetat (17/08): Ja torna a estar disponible el llibre de visites, tot i que falta encara adaptar-lo al disseny de la pàgina web. Per altra banda, he de passar a recollir la música de rondalla, vos mantindré informats, per a quan estiga disponible en MP3.

Novetat (13/08): Tenim un vídeo de 7 min. amb una gravació d'un DVD de les Danses de 2003. El fitxer ocupa 19 Mb, i té una qualitat un poc baixa, de totes maneres, per mostrar les danses callosines al món n'hi ha prou amb això, ... jo crec. Si algú vol una còpia amb més qualitat de la gravació, només cal que m'ho demane. Podeu trobar el fitxer a l'Àrea de Descàrregues dins de l'apartat de Cançons, o bé fent clic ací.

 

Última actualització: Dilluns, 11 de Juliol de 2005.
 webmàster membre de: